İtalya'nın kuzeyindeki şehirde bir restoran ve pizzacı sahibi olan Alessandro Bazzoni’ye, Trump yönetiminin kara listeye alınmış Venezuela ham petrolüne yönelik baskısının bir parçası olarak yaptırım uygulandı. 

ABD hazinesi ayrıca, Sardunya'da Alessandro Bazzoni adlı başka bir adamın sahibi olduğu bir grafik tasarım şirketi olan SeriGraphicLab'ı yanlışlıkla kara listeye aldı. Sardunyalı işletme sahibi, şirketinin Ocak ayında yanlışlıkla yaptırımlara maruz kaldığını doğruladı.

BANKAYA GİDİNCE FARKETTİ

Restoran sahibi Bazzoni, bankaya gittiğinde hesaplarının bloke edilmiş olduğunu farketti. Bazzoni, Corriere della Sera'ya "Cari hesaplarımın bloke edildiğini duyduğumda bunun bir şaka olduğunu düşündüm. Bunlar biz restoran sahipleri için zaten zor zamanlar, ihtiyacım olan son şey hesaplarımın bloke edilmesiydi" dedi. 

Bazzoni, gazeteye verdiği demeçte, "verilerimi ABD hükümetinin özel bir dijital platformuna girerek" sorunu kendi çözdüğünü söyledi. 

‘’ÖZÜR DİLEMEDİLER’’

ABD hazinesinin güncellenmiş listesinde, her iki İtalyan şirketi de kara listeden silindi. Bir hazine yetkilisi Reuters'e yaptığı açıklamada, departmanın şirketlerin Ocak ayında kara listeye aldığı Bazzoni'den farklı şahıslara ait olduğunu fark ettiğini söyledi.

Restoran sahibi kendisinden özür dilemediklerini söyledi. Corriere'e, "Ama bu bir sorun değil, önemli olan, ismimi o listeden çıkarmış olmaları" dedi. (Guardian)