Ülke hükümetinden yapılan açıklamada, İskoçya'nın Ukraynalılara vize vermeyi durduracağını duyurdu. Komşu Galler'in geçen ay mülteci planını durdurmasının ardından yardım programına talep artmıştı.

Mart ayında İngiltere, Rus işgalinden kaçan Ukraynalılara vize verdi. İskoçya ve Galler, savaş mağdurlarına ev sunan süper sponsorluk programlarını başlattı.

İskoçya şu anda düzenleme kapsamında yerinden edilmiş 7 binden fazla kişiye sığınak sağlıyor. Rakam, hükümetin program Mart ayında başlatıldığında karşılamayı taahhüt ettiği 3 binden iki katından fazla.

BAKAN: GÖZDEN GEÇİRİYORUZ

İskoçya'nın Ukraynalı mültecilerden sorumlu bakanı olan Neil Gray, başvurulardaki yüzde 20'lik bir artışın İskoçya'yı programını duraklatmaya zorladığını söyleyerek “İngiltere'de özel statü için başvuranların son zamanlarda azalması ve Galler'in kendi planlarını durdurmasıyla, İskoç hükümetine başvuruların sayısı son haftalarda önemli ölçüde arttı” dedi. Gray, projenin 3 ay boyunca duraklamada kalacağını ve daha sonra gözden geçirileceğini söyledi. (RT)