Sturgeon, BBC'den Andrew Marr'a verdiği demeçte, "İskoçya'yı bağımsızlığa götürmeyi umuyorum," dedi ve Londra'daki Muhafazakar hükümetin bağımsızlık referandumunu engellemek için mahkemeye gitmesinin "saçma ve tamamen çirkin" olacağını da sözlerine

‘’SABIRLA İKNA EDELİM’’

Sturgeon uzun zamandır bağımsızlık peşinde olmasına rağmen, bu öneri, son yıllarda hem Başbakan Boris Johnson hem de selefi Theresa May tarafından reddedildi. 

Sturgeon BBC’ye, İskoçya corona virüs salgınıyla başa çıktıktan sonra bağımsızlığını alacağını söyledi. Bir gün önce, bağımsız bir İskoçya için destekçilerine "vatandaşlarımızı sabırla ikna etmeleri" için çağrıda bulundu.

‘’DESTEK YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE’’

2014 bağımsızlık referandumunda dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron ile müzakere eden ve Sturgeon’un selefi olan Alex Salmond, "Bir referandum yaparsak, bağımsızlığın İskoçya için neden iyi olacağını tartışarak ve ifade ederek, bu desteği çok daha fazla artırabiliriz" dedi.

7 yıl önce gerçekleşen referandumda bağımsızlık isteyenlerin oranı yüzde 45’le sınırlı kalmıştı. 

Ancak Salmond, RT’ye verdiği demeçte, yüzde 45'e ulaşmanın bile onun tarafı için takdire şayan bir başarı olduğunu söyledi.

Salmond, ‘’2012'de Cameron ile müzakerelere başladığımda İskoç bağımsızlığına verilen destek yüzde 30'dan azdı. Referandum sürecinde yüzde 45'e çıktı. Şimdi bu seçimde İskoç bağımsızlığına verilen destek yüzde 50'nin üzerinde" dedi.

(RT, Çeviri:polemikhaber)