İspanyol hükümetinin yerel delegasyonu yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin göçmenin Cuma günü sabaha karşı Melilla'ya yaklaştığını ve 500'den fazlasının çitleri makasla kestikten sonra sınır kontrol alanına girmeyi başardığını söyledi.

ONLARCA YARALI

Faslı yetkililerden yapılan açıklamada, 13 göçmenin saldırıda aldığı yaralardan dolayı öldüğü ve 5 göçmenin de günün erken saatlerinde hayatını kaybettiği doğrulandı. Faslı bir yetkili, iki tarafı ayıran "Bazılarının bariyerin tepesinden düştüğünü" belirterek, geçmeye çalışırken 140 güvenlik personeli ve 76 göçmenin yaralandığını da sözlerine ekledi.

Bu, İspanya ve Fas'ın geçen ay diplomatik ilişkileri düzeltmesinden bu yana bu tür ilk kitlesel saldırıydı. İspanyol hükümetinin yerel heyeti sadece 49 İspanyol polisinin hafif yaralandığını söyledi. Fas, sınıra yönelik saldırıyı püskürtmek için "çok sayıda" kuvvet konuşlandırdı ve daha önce yaptığı açıklamada, İspanya'nın güvenlik güçleriyle "aktif işbirliği" yaptıklarını söyledi.

BAŞBAKAN ‘İNSAN TİCARETİ’NE ÇATTI

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Brüksel'de yaptığı açıklamada, "insan ticareti yapan mafyaları" suçladığı "şiddetli saldırıyı" kınadı. İspanya'nın Kuzey Afrika’daki küçük yerleşim bölgesi olan Melilla ve Ceuta, Avrupa Birliği'nin Afrika ile olan tek kara sınırına sahip ve bu da onları göçmenler için bir mıknatıs haline getiriyor. (Guardian)