Olimpiyat koçu Luis de la Fuente,Unai Simón, Eric García, Pau Torres, Pedri González, Mikel Oyarzabal ve Dani Olmo'nun da aralarında bulunduğu 22 oyuncunun listesini açıkladı. Bu oyuncular, Pazartesi günü oynanan çeyrek final maçının kadrosundaydı. 

De la Fuente, "Bu oyuncular daha büyük bir deneyimle büyük ölçüde motive olacaklar. İspanyol kulüplerinin oyuncuları serbest bırakma zorunluluğu olduğu için şanslıyız” dedi.

RAMOS’A YER YOK

İspanya'nın kadrosunda 24 yaş üstü üç oyuncu olarak Dani Ceballos, Marco Asensio ve Mikel Merino olacak.Ceballos sakatlığı nedeniyle takıma çağrılmazken, Asensio kısa süre önce Luis Enrique'nin çalıştırdığı takımdaki yerini kaybetti.

De la Fuente, Sergio Ramos'un sakatlıklarla dolu bir sezondan sonra Euro 2020 kadrosundan çıkarılmasının ardından olimpiyat kadrosunda olup olmayacağı konusundaki spekülasyonları sona erdirdi.De la Fuente, "Bu kararı vermeme neden olan koşulları anladığına eminim. Olimpiyata katılmamıza yardım eden oyuncuları ödüllendirmek zorundaydım" dedi. 

OLİMPİYAT SİCİLİ PARLAK

İspanya, 1992'de Barselona'da erkekler futbolunda olimpiyatları kazandı. 2000 yılında Sidney'de ve 1920'de Antwerp'te gümüş madalya kazandı. İspanya'nın 22 Temmuz'da Mısır'a karşı Tokyo Olimpiyatları’na başlaması planlanıyor.