7 Temmuz'un erken saatlerinde, Müslümanlar sabah namazını kılmak için İbn Arabi camisine gittiler ve kapının eşiğinde içine bıçak saplanmış, kafası kesilmiş bir domuzun ürkütücü görüntüsüyle karşılaştılar. Duvarlarda "İslam'a Hayır" ve "İstilayı Durdurun" yazan mesajlar ve "İspanya'nın egemenliği tartışılamaz" ifadesini taşıyan büyük bir İspanya bayrağı buldular.

Murcia'daki Fas Göçmen İşçiler Derneği'nin başkanı ve saldırıyla ilgili ilk alarmı verenlerden biri olan Sabah Yacoubi, "Gerçekten şok oldum, nefretin bu kadar uç noktalara ulaşabileceğini hayal edemezdim" diyor. Yacoubi, "22 yıldır Murcia'da yaşıyorum ve çok az İslamofobik nefret vakası oldu, ancak son zamanlarda neler olduğunu anlamıyorum. Bunu durdurmalıyız yoksa durum daha da kötüleşecek" diye ekledi. 

MÜSLÜMAN İŞ ARKADAŞINI KOMAYA SOKTU

Bölgedeki 1,5 milyon insanın yaklaşık 90 binini oluşturan Yacoubi ve Murcia'daki Müslüman sakinleri için endişe kaynağı var. Cabezo de Torres'teki camiye yapılan saldırı, geçtiğimiz ay Murcia'yı kasıp kavuran bir dizi İslamofobik ve yabancı düşmanı saldırının sonuncusu.

Haziran ayının başlarında, bir adam 22 yaşındaki Faslı iş arkadaşı Momoun Koutaibi'yi demir çubukla dövdü ve kafatasını kırarak komaya soktu. Bir hafta sonra, 37 yaşındaki Faslı Younes Bilal, arkadaşlarıyla bir kafede otururken, eski bir askeri görevli onları ırkçı sözlü tacizle hedef aldı ve garsona hizmet ettiği için hakaret etti. Bilal adamla yüzleşip Müslümanlara ve garsona saygı göstermesini istediğinde, eski subay olay yerinden ayrıldı, silahla geri döndü ve Bilal'i yakın mesafeden göğsünden üç kez vurarak öldürdü. 

‘’CAMİYİ ATEŞE VERDİLER’’

Günler sonra, Faslı bir tarım işçisi, borçlu olduğu maaşın kendisine ödenmesini istediği için işvereni tarafından ciddi şekilde dövüldü. Nisan ayından bu yana 51 gün maaşsız çalışan adamın 5 bin avro üzerinde borcu vardı. Patronuyla yüzleştiğinde ona basitçe "Sana ödeme yapmayacağız, seni lanet" denildi.

Haziran ayı sonlarında, Lorca kentindeki yerel halk, Apolonia semtinde bir caminin açılmasını protesto etti. Şubat ayında San Javier kasabasındaki cami ateşe verildi ve İslamofobik grafitilerle tahrip edildi. (Middle East Eye)