Bölgede biri beş yaşında olmak üzere en az 12 Filistinli öldürülürken, İsrail ordusu, operasyonun bir hafta sürebileceğini söyledi. Ayrıca, Kudüs, Hayfa ve Ramallah'ta protesto gösterileri bekleniyor

ELEKTRİK KESİLİYOR

Gazze'nin tek elektrik santrali bugün kapanacak. Gazze'deki Enerji Kurumu, kuşatma altında bulunan bölgedeki tek elektrik santralinin öğle saatlerinde tamamen kapanacağını duyurdu. Yetkiliden yapılan açıklamada, kararın İsrail'in Salı gününden bu yana uyguladığı abluka ve yolların kapatılması ve bunun sonucunda santrali işletmek için gereken yakıtın sağlanamaması nedeniyle alındığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre gelişme, İsrail'in en az 11 Filistinliyi öldüren ve 80'den fazla kişiyi yaralayan Gazze bombardımanının ikinci gününde geldi.

MECLİS ÜYESİ: GAZZE SAVAŞI AHLAKSIZ SEÇİM KAMPANYASININ BİR PARÇASI

İsrail parlamentosunun Filistinli bir üyesi Sami Abu Shehadeh, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonunu, geçici Başbakan Yair Lapid ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın seçim kampanyasının bir parçası olarak eleştirdi.

Shehadeh, “İsrail'in Gazze'deki son saldırganlığı, Lapid ve Gantz'ın iktidarda kalmak için 5 yaşındaki bir kızın öldürülmesi de dahil olmak üzere her şeyi yapma iradesini gösteriyor. Bu yeni savaş suçu, Benjamin Netanyahu kadar suçlu olabileceklerini gösteren ahlaksız bir seçim kampanyasının parçası" dedi.

Vekil, "Filistin halkının acilen uluslararası korumaya ihtiyacı var. İsrail hükümeti Filistin'deki saldırılarını ve suçlarını artırdı ve bu sadece belirli bir hiziple ilgili değil: onların saldırıları insan hakları örgütlerinden Şeyh Cerrah'ın ailelerine kadar uzanıyor" diye ekledi. (Middle East Eye)