Times of Israel'de yayınlanan bir habere göre, güvenlik yetkilileri, Nitzana sınır kapısında Mısır'dan İsrail'e geçen bir şekerleme sevkiyatını durdurdu.

İsrail askeri istihbaratı, Ulusal Terörle Mücadele Finansmanı Bürosu ve Vergi Dairesi Ulusal Kargo Denetim Merkezi tarafından yürütülen ortak bir soruşturma, ürünlerin Gazze'ye yönlendirildiği ve Hamas tarafından gelir elde etmek için satılacağı sonucuna vardı.

İsrailli yetkililer gazetecilere verdiği demeçte, Savunma Bakanı Benny Gantz tarafından imzalanan bir müsadere emri sonucunda çikolatalara el koyabildiklerini söyledi. Gantz, "İsrail, Gazze Şeridi'nde ekonomik yükten çöken halkla ilgilenmek yerine askeri güç oluşturan Hamas'ın güçlendirilmesini engellemek için hareket etmeye devam edecek" dedi.

‘’HAPİSHANE GARDİYANLARI GİBİ’’

Birçok sosyal medya kullanıcısı, Hamas'ın çikolata satışından finanse edildiği iddiasıyla alay etti. Arap Amerikan Enstitüsü'nün kurucusu James Zogby, müsaderenin İsrail'in Gazze'yi işgal etmediği yönündeki iddialarının aksine İsrail'in Gazze'yi “hapishane gardiyanlarının bir hapishaneyi kontrol etmesi gibi” kontrol ettiğini gösterdiğini söyledi.

KISITLAMALAR HALKI ZORA SOKUYOR

Gazze'de yaşayan iki milyon Filistinli, son aylarda kuşatma altındaki bölgeye mal girişine yönelik kısıtlamaların sıkılaştırılmasıyla karşı karşıya kaldı ve bu da büyük bir ekonomik durgunluğa neden oldu. Kısıtlamaların, İsrail'in Hamas'a ikisi ölü olan ve Gazze'de tutulduğuna inanılan dört İsrailliyi serbest bırakması için baskı yapma çabalarıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

(Middle East Eye)