İsrail başbakanı, çatışma sırasında Filistinli silahlı kişiler tarafından vurulmalarının "muhtemel" olduğunu söyledi. İsrail ordusu, "terörist şüphelileri" yakalamak için Çarşamba günü erken saatlerde Cenin mülteci kampına baskın düzenledi. Yapılan açıklamada, "Etkinlik sırasında onlarca Filistinlilere ateş açtı ve patlayıcılar fırlattı. Askerler silahlı kişilere ateşle karşılık verdi" denildi.

YARALI GAZETECİDEN ŞOK AÇIKLAMA

Filistin sağlık bakanlığı, gazeteci Sherine Abu Aqla'nın kafasına isabet eden bir kurşunla vurulduğunu ve hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık bakanlığı, bir başka Filistinli gazeteci olan El Cezire çalışanlarından Ali Samoudi'nin sırtından vurulduğunu ve hastanede stabil bir durumda olduğunu ekledi.

Samoudi, "İsrail ordusunun operasyonunu kaydedecektik ve bizi vurdular. İlk kurşun bana, ikinci kurşun Sherine'e isabet etti. Olay yerinde hiçbir Filistin askeri yoktu” dedi. El Cezire'den yapılan açıklamada, "İsrail Güçleri, El Cezire'nin Filistin'deki muhabiri Sherine Abu Aqla'yı soğukkanlılıkla öldürerek, uluslararası hukuk ve normları ihlal eden bariz bir cinayette bu sabah erken saatlerde gazetecimizi hedef aldı” denildi.

Dünyaca ünlü medya kuruluşu, uluslararası toplumu İsrail hükümeti ve ordusunu bir gazetecinin "kasıtlı olarak hedef alınması ve öldürülmesi"nden sorumlu tutmaya çağırdı.

‘İŞGALİ GİZLEME POLİTİKASININ PARÇASI…’

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Ebu Akla ve Samoudi'nin vurulmasını kınadı ve bunun "işgalcilerin gerçekleri gizlemek ve suçları sessizce işlemek için hedef alma politikasının bir parçası" olduğunu iddia etti. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Abbas'ı "asılsız suçlamalar" yapmakla suçladı. Bennett, "Topladığımız bilgilere göre, gazetecinin talihsiz ölümünden o sırada ayrım gözetmeksizin ateş açan silahlı Filistinlilerin sorumlu olması muhtemel görünüyor" dedi. (BBC)