Gazze'de birkaç gündür İsrail ile Hamas arasında son 4 yılın en şiddetli çatışmaları yaşanıyordu.

Lieberman Knesset'teki toplantı sonrası istifasını duyurduğu açıklamasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu "Hamas terörüne teslim olmakla" suçladı.

Salı günü Hamas ile yapılan ateşkesin "terörizme teslim olmaktan başka türlü yorumlanamayacağını" söyleyen aşırı sağcı siyasetçi, bu kararın İsrail'in güvenliğine uzun dönemde zarar vereceğini de kaydetti.

Lieberman televizyonlardan canlı yayınlanan açıklamasında, "Ulusal güvenliğimize uzun dönemde ciddi hasar verme pahasına kısa dönemlik sükuneti tercih ediyoruz" dedi.

Erken seçim çağrısı

Lieberman, istifasıyla birlikte lideri olduğu Yisrael Beitenu (İsrail Evimiz) Partisi'nin koalisyon hükümetinden ayrılacağını da açıkladı ve erken seçim çağrısı yaptı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mümkün olan en kısa zamanda seçimler için bir gün üzerinde anlaşmalıyız" dedi.

Lieberman, Gazze'deki kamu çalışanlarına maaş olarak ödenmek üzere Katar'ın Hamas yönetimine verdiği 15 milyon dolar nakit yardımına izin verilmesine de karşı çıktığını söyledi.

"İsrail teröristlere nakit para verdi" dedi. "Bu mantıksız ve imkansız."

Lieberman ayrıca Katar'ın finanse ettiği Gazze'ye dizel yakıt ikmaline de karşı çıktığını ve bunu yazılı bir şekilde Başbakan Netanyahu'ya ifade ettiğini kaydetti.

İsrail, Gazze'nin elektrik santraline dizel yakıt ikmaline izin vermiş, böylelikle Gazze'deki çok sayıda eve elektrik ulaştırılabilmişti.