İsrail askeri yetkilileri, ülkenin yakın zamanda kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ni bombalamasının son gününde öldürülen beş Filistinli çocuğun ölümünden İsrail'in sorumlu olduğunu doğruladı.

‘SIK SIK GELİYORLARDI’

Birkaç savunma yetkilisi, İsrail gazetesi Haaretz'e, 7 Ağustos'ta Felluce mezarlığına yapılan saldırıyla ilgili ordu soruşturmasının İsrail'in suçlu olduğunu tespit ettiğini söyledi. Saldırı sırasında, İsrail ordusu ölümlerden İslami Cihad’ın roketini sorumlu tutmuştu.

Görgü tanığı Mohammad Sami, çocukların mezarlığa sık sık geldikleri sırada Middle East Eye'a anlattı. Sami, "Bakkaldan bir şeyler satın aldıktan sonra çocukları izliyordum ve sonra mezarın yanına oturdum. Her gün buraya oturmaya geliyorlar. Her gün burası güvenli bir bölge, burada olmaya alışmışlar" dedi.

‘BİLEREK ÖLDÜRÜYORLAR’

Üç gün boyunca İsrail güçleri Gazze'ye hava saldırısı düzenledi, 17'si çocuk 49 kişiyi öldürdü ve en az 360 kişiyi yaraladı. Geçen hafta, Filistinli ve İsrailli gazeteciler tarafından yönetilen ve kar amacı gütmeyen bir dergi olan +972 Magazine, eski İsrail askerlerinin, sayı yeterince düşük olduğu sürece sivillerin öldürüleceğini bilerek ordunun Gazze'ye yönelik saldırılara nasıl izin verdiğini açıkladığını bildirdi. (Middle East Eye)