Londra merkezli ZodiacMaritime şirketi tarafından işletilen gemi, olay meydana geldiğinde Umman açıklarındaydı. 

İSRAİL: İRAN DÜNYA İÇİN BİR SORUN

İsrail merkezli EyalOfer'e ait olan şirket, ne olduğunu ortaya çıkarmak için çalıştığını söyledi.Ancak İsrail Dışişleri Bakanı YairLapidİran’ı işaret etti.Lapid yaptığı açıklamada, "İran sadece bir İsrail sorunu değil" dedi ve "Dünya sessiz kalmamalı" dedi.

Ancak saldırının detayları belirsizliğini koruyor. İran, iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.Olay, bölgedeki tansiyonda ciddi bir tırmanış gibi görünüyor ve bazı raporlar olaya bir insansız hava aracının karıştığını öne sürüyor.

İngiltere hükümetinin bir sözcüsü, aynı zamanda "gerçekleri acilen ortaya koymaya" çalıştığını söyledi.Açıklamada, "Düşüncelerimiz Umman açıklarında bir tankerde meydana gelen olayda hayatını kaybeden bir İngiliz vatandaşının sevdikleriyle birlikte" denildi.Gemilerin "uluslararası hukuka uygun olarak serbestçe dolaşmasına izin verilmesi gerektiğini" ekledi.

‘’ARAŞTIRILIYOR’’

Zodiac Maritime, sosyal medyada paylaşılan bir açıklamada, iki ölümü "derin bir üzüntüyle" duyurdu. Başka bir yaralanma bildirilmediğini açıkladı.Şirket, geminin şu anda "mürettebatının kontrolü altında seyir halinde" olduğunu ve bir ABD donanma eskortu ile güvenli bir yere doğru yola çıktığını da sözlerine ekledi.

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) deniz otoritesi, Umman'ın Masirah adası yakınlarında meydana gelen olayı araştırdığını ve "koalisyon güçlerinin" gemiye yardım ettiğini doğruladığını söyledi.

Tanker Tanzanya'daki Darüsselam'dan kuzey Hint Okyanusu'nda Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gidiyordu. Zodiac Maritime'a göre, olay sırasında gemide kargo yoktu.

(BBC)