Aşılama kampanyasını başarıyla sürdüren İsrail, salgında diğer devletlerin ulaşması aylar alacak önemli bir ana yaklaşarak çocukları aşılamaya başlayıp başlamama üzerinde düşünmeye başladı.

‘ÇOCUKLARIN DURUMU RAHATSIZ EDİCİ’

9 milyon nüfuslu bir ülke olan İsrail için bu inkar edilemez bir sorun teşkil ediyor. 

Ülke nüfusunun dörtte biri, İsrail'in uyguladığı Pfizer aşısı için önerilen minimum yaş olan 16 yaşın altında. 

Ülkenin corona virüsle mücadelede önde gelen isimlerinden Nachman Ash, 16 yaşından küçüklerin uygunsuzluğunun "sürü bağışıklığını sağlama yeteneği açısından rahatsız edici" olduğunu söyledi.

NETANYAHU DÜNDEN RAZI

Başbakan Benjamin Netanyahu, İsrail'in yetişkin aşılama kampanyasını Nisan ayı başlarında tamamlayacağını söyledi. 

Netanyahu yerel bir gazeteye verdiği demeçte, "O zaman çocuklar için aşılar gelmeye başlayacak" dedi ve "Düzenleyicilerin bunları Nisan ve Mayıs aylarında onaylayacağını ve hemen ardından alacağımızı varsayıyorum" dedi.

EBEVEYNLER ŞÜPHECİ YAKLAŞIYOR

Bir televizyon kanalı geçen ay ebeveynlerin yalnızca yüzde 41'inin çocuklarını aşılamayı amaçladığını tespit eden bir anket başlattı. Rushinek isimli bir araştırma enstitüsü tarafından yürütülen ankette, ebeveynlerin yüzde 29'unun 6 ila 15 yaşındaki çocuklarını aşılamayı planlamadığını ve yüzde 30'unun emin olmadığını ortaya koydu.

Çocukların hastalıktan ciddi komplikasyonlar geliştirme riski düşük olduğu düşünülmektedir. 

Ancak sağlık yetkilileri, İngiliz varyantının çocuk ve gençlerin enfeksiyonlarında endişe verici bir artışa yol açtığı ve aşıların yardımcı olabileceği konusunda uyardı.


(Guardian, çeviri: polemikhaber)