AP haber ajansı, İsrail'in militanların orada faaliyet gösterdiğine dair iddialarını destekleyecek kanıt görmediğini söyledi.

‘’SAVAŞ SUÇUNU MEŞRU KILMAYA ÇALIŞIYOR’’

Gazze'yi kontrol eden Hamas, binada ofisleri olduğunu yalanladı ve yıkımı "savaş suçu" olarak nitelendirdi.

Sözcü Hazem Qassem BBC'ye verdiği demeçte, "İsrail işgalinin o binada Hamas ofislerinin varlığına ilişkin tekrarlanan yalanları, medya ofislerinin ve uluslararası televizyon kanallarının bulunduğu sivil bir kuleyi hedef alarak suçunu haklı çıkarmaya yönelik başarısız bir girişimdir" dedi.

‘’YENİDEN İNŞA İÇİN YARDIM EDECEĞİZ’’

15 Mayıs'ta gerçekleştirilen saldırının ardından AP ve El Cezire, İsrail hükümetinden bir açıklama talep etti. 

İsrail'in BM elçisi ve ABD büyükelçisi Gilad Erdan AP'nin New York'taki ofisine gitti ve İsrail Savunma Kuvvetleri de Salı günü bir açıklama yaptı.

Erdan, ABD haber ajansının yöneticilerine Gazze operasyonunu barındıran binanın Hamas tarafından Demir Kubbe'ye karşı elektronik bir sistem geliştirmek için kullanıldığını söyledi.

Erdan, İsrail'in "basın özgürlüğünün önemini desteklediğini" belirterek, "İsrail, AP'nin Gazze'deki ofislerini ve operasyonlarını yeniden inşa etmesine yardım etmeye istekli" dedi.

AP: HİÇBİR BELİRTİ YOK

Hava saldırısından kısa bir süre sonra, AP'nin Genel Yayın Yönetmeni Sally Buzbee, binada 15 yıldır ofislerinin bulunduğunu ve Hamas'ın orada olabileceğine dair hiçbir belirti olmadığını söyledi. 

Katar merkezli El Cezire saldırıyı şiddetle kınadı ve "eylemlerinden İsrail hükümetini sorumlu tutmak" için elinden geleni yapacağını söyledi. El Cezire, “Gazetecilerin kutsal görevlerini dünyayı bilgilendirmek ve sahadaki olayları bildirmekten alıkoymak için açık bir eylem” olarak adlandırdığı şeyi kınadı.

(BBC, Çeviri: Polemikhaber)