Daha önce İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Gazzeli militanların Kornet tanksavar füze sisteminden bir otobüse açtığı ateş sonucu bir İsrailli askerin ağır yaralandığı ifade edilmişti.
Sputnik'e konuşan Conricus, Gazze'deki militanların gerçekten Kornet sistemini kullanıp kullanmadığı sorusuna, "Gerçekleştirdiğimiz soruşturma sonucu bunun öyle olduğu görünüyor" yanıtını verdi.

Gazze'de iktidarı elinde bulunduran Hamas'ın kasıtlı olarak otobüsü vurduğunu dile getiren Conricus, "Evet otobüste askerler vardı ama bu yolcu otobüsüydü ve onlar kasıtlı olarak gerilimi tırmandırmak ve İsraillileri öldürmek için ateş açtı" dedi.

Rus sistemin Filistinlilerin eline nasıl geçtiği sorusuna da yanıt veren sözcü, Hamas'ın yurt dışındaki hamilerinden insani ihtiyaçlar için aldığı paranın büyük bir kısmını modern silah alımına harcadığını belirterek şunu dedi: "Onlar bu silahları dünyanın birçok bölgesinden kaçak yollarla getiriyor. Muhtemelen İran, Hamas ve İslami Cihad'a yasadışı silahın en büyük tedarikçisidir".

İsrail ve Gazze arasındaki son 4 yılın en büyük çatışması, otobüsün vurulmasıyla başlamıştı. Çatışma boyunca Gazze'den İsrail'e 460 roket fırlatılırken İsrail ordusu Gazze'de 160 hedef vurduklarını açıklamıştı.

Rusya'nın Tula silah fabrikası ürünü olan Kornet tanksavar füze sistemi, 1990'lı yılların başlarından bu yana dünya pazarına ihraç ediliyor.