Al Jazeera, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını analiz etti.

İşte  o yazı:

Filistinli Rami Aldraimli, 20 yıldan fazla süredir çalıştığı binanın yıkılmasını şaşkınlıkla izledi. 

Batı Gazze Şehrindeki beş katlı bina, Gazze'nin en eski ve en önde gelen medya prodüksiyon şirketlerinden biri olan Mashareq'in de aralarında bulunduğu bir dizi ofise ev sahipliği yapıyordu.

Mashareq’in 43 yaşındaki Yönetici Müdürü Aldraimli, "Bu sadece bir şirket değildi. Üzerinde çalıştığım bir rüya, 60 çalışanımız olana kadar onu geliştiriyordum" dedi. 1999 yılında kurulan şirket, reklam ve fotoğrafçılık hizmetlerinin yanı sıra film prodüksiyonu ve ses mühendisliği sunacak şekilde büyüdü.

İKONİK KENT SİMGELERİ YIKILIYOR

Gazze hükümetinin Bilgi Bakanlığı’na göre, 10 Mayıs'ta bombardıman başladığından beri İsrail savaş uçakları tarafından altı adet çok katlı bina - hepsi ikonik kent simgeleri – yerle bir edildi. 

Bunlar, yıkılan 184'ün üzerinde konut ve ticari mülkün parçası. 33 medya kuruluşunun bulunduğu binalar da dahil.

Siyasi ve ekonomik analist Mohsen Abu Ramadan, İsrail'in sivil alanları ve altyapıyı bombalama stratejisinin yeni olmadığını söyledi. El Cezire'ye verdiği demeçte, "Daha önceki saldırılarda görmüştük, ancak bu sefer Gazze Şeridi'nde sivilleri hedeflemenin ölçeği çok daha yüksek" dedi.

Ramadan ayrıca, "Çoğu durumda, siviller evlerini ve işyerlerini tahliye etmeleri için uyarılmıyorlar, bu yüzden İsrail'in hedef alınmadan önce insani bir jest olarak uyarı gönderme propagandası saçma" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: UMUTSUZ BİR GİRİŞİM

İsrail ordusu, bombardımanının “talihsiz istenmeyen sivil kayıplara” yol açtığını kabul etti, ancak Abu Ramadan, bu tür saldırıların ardındaki amacın, hoşnutsuzluk yaratmak ve insanları Gazze'deki silahlı grupların eylemlerine karşı döndürmek olduğunu söyledi.

Ancak Gazze Belediyesi belediye başkanı Yahya el-Sarraj, Filistinlilerin ateşkese verdiği desteğin karşılıklı olarak İsrail'i temize çıkarmak ve silahlı grupları suçlamaktan ibaret olmadığını vurgulayan durumun böyle olmadığını söyledi. El-Sarraj, "Gazze Şeridi'nde meydana gelen çok sayıda sivil ölümü ve ağır hasarlar, halkımızın kararlılığını ve güçlü iradesini moral bozmaya yönelik umutsuz bir girişimdir" dedi.