Federal Ulusal Ekonomik Tedarik Dairesi Enerji Departmanı Başkanı BastianSchwark, İsviçre gazetesi Neue Zürcher Zeitung'a verdiği demeçte, "Hastaneler elektrik ve gaz kotalarından muaftır, ancak elektrik tüketimini nasıl azaltabileceklerini de düşünebilirler" dedi.İlaç gibi kritik bir endüstride bile, üretimde önemli kesintiler olmadan maliyet tasarrufu önlemlerinin uygulanabileceğini de sözlerine ekledi.

‘KENDİNİZ HALLEDERSENİZ KOTA GETİRMEYECEĞİZ’

BastianSchwark, “Şu anda hemen hemen her sektör kendine istisnalar gerektiriyor. Ama bu doğru bir yaklaşım değil. Bunun yerine, her sektör kritik bir durumda ne yapabileceğini düşünmeli. Bu, örneğin çalışma saatlerini azaltmak olabilir. Bu, elektrik tüketimini yüzde 10-20 daha azaltacaksa, kotaların getirilmesini erteleyeceğiz” diye ekledi. 

Geçen ay, İsviçre Federal Konseyi, ülkede doğal gaz kullanımını, son beş yılın ortalama tüketimine kıyasla, Ekim 2022'den Mart 2023'ün sonuna kadar yüzde 15 oranında azaltmayı hedeflediğini açıkladı. Karar, Rusya'dan gaz tedarikinde olası kesintilere hazırlıklı olma girişimi olarak açıklandı.

İsviçre makamları, doğal gaz ve elektrik kaynaklarının yetersiz kalması durumunda bir enerji krizi durumunda bir acil durum planı geliştirdi. Plan, vitrin ışıklarını ve ısıtıcıları kapatmak gibi enerji tasarrufu çağrıları içeren bir kamuoyu bilinçlendirme kampanyasından yaklaşık 30 bin büyük enerji tüketicisi için elektriğin paylaştırılmasına kadar çeşitli aşamaları içeriyor. (RT)