Yerel gazete Blick'in bildirdiğine göre, İsviçre hükümeti Avrupa'yı saran enerji krizini hafifletmek için sert adımlar attı. Hükümetin bu kış düzenlemeleri ihlal edenlere para cezası ve hatta hapis cezası verileceği belirtildi.

Yeni bir hükümet yönetmeliği ile getirilen kurallara göre, gazlı ısıtma sistemli binalar, odaları sadece 19 dereceye kadar ısıtabiliyor. Sıcak su sadece 60 dereceye kadar ısıtılabilir ve radyant ısıtıcılar yasaklanmıştır. Bunların yanında, ülkedeki havuzlar ve saunalar bu kış soğuk kalacak.

BAKAN: ‘NOKTA KONTROLLER’ OLABİLİR

Blick'e göre, kuralları ihlal eden kişiler günlük 180 ceza birimine kadar para cezasına çarptırılabilir veya üç yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Günlük, bu durumda günlük ücretin, ihlalin ciddiyetine ve failin ekonomik koşullarına bağlı olarak 30 ila 3 bin İsviçre Frangı arasında değişebileceğini ekledi.

Blick, ayrıntılara girmeden, kamu hizmeti şirketleri ve gaz kotalarını kasıtlı olarak aşan diğer işletmelerin daha da ağır cezalarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Ancak hükümet, her eve bir polis memuru göndermeyi planlamadığını söylüyor. Ekonomi Bakanı Guy Parmelin, “Biz bir polis devleti değiliz” dedi. Yine de, kolluk kuvvetleri tarafından “nokta kontrollerinin” mümkün olduğunu da sözlerine ekledi. (RT)