Afrika domuz vebası insanlara zararsızdır, ancak genellikle domuzlar için ölümcüldür ve çiftçiler için mali kayıplara yol açar. Salgın, Avrupa ve Asya'ya yayılmadan önce Afrika'da ortaya çıktı ve dünya çapında yüz milyonlarca domuzu öldürdü. Sağlık Bakanı Roberto Speranza ve Tarım Bakanı Stefano Patuanelli tarafından imzalanan bir emir, dört yaban domuzunun hastalığı taşıdığı tespit edilen kuzeybatı Piedmont ve Liguria bölgelerindeki 114 kırsal alanı etkiliyor.

YÜRÜYÜŞ YAPMAK DA YASAK

Avlanma yasağının yanı sıra, mantar ve yer mantarı toplamak, balık tutmak, yürüyüş yapmak, alanlarda bisiklet sürmek ve enfekte domuzlarla doğrudan veya dolaylı temas içeren herhangi bir faaliyette bulunmak da yasaklanacak. Geniş av yasağının bir istisnası olarak, sayılarını kontrol etmek ve domuz hastalığının yayılmasını izlemek amacıyla hedeflenen yaban domuzu avına yine de izin verilecektir.

PİYASAYA DARBE VURABİLİR

İtalya'da hastalığın keşfi, hükümetler hastalığın bulaşmayı önlemenin bir yolu olarak bulunduğu ülkelerden domuz eti ithalatını sıklıkla engellediği için et üreticilerine bir darbe olabilir. Bakanlar, hemen yürürlüğe giren ve altı ay sürecek olan yasakların "üretim faaliyetlerimizin güvenli bir şekilde devam etmesini sağlayarak ihracatımıza ilişkin güvenceler sağlayacak" dedi.