Avrupa Merkez Bankası eski başkanı Mario Draghi, ülke en son koalisyonunun çöküşünün tetiklediği siyasi krizden bir çıkış yolu ararken, yeni İtalyan hükümetini kurma görevini kabul etti. Avrupa tek para birimini kurtarmadaki rolü nedeniyle "Süper Mario" lakaplı Draghi, corona virüs salgınıyla başa çıkmak ve hırpalanmış ülke ekonomisini yeniden canlandırmak için gereken teknik bir idareyi hızla inşa etmek için çalışmalarda bulunacak.

"ÇOK ŞEY YAPABİLİRİZ"

Draghi, ülke başkanıyla yaptığı toplantıdan sonra yaptığı kısa konuşmada, "Cumhurbaşkanına bana duyduğu güven için teşekkür ediyorum" dedi ve “Pandeminin üstesinden gelmek, aşı kampanyasını tamamlamak, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek ve ülkeyi yeniden başlatmak bizim mücadelemizdir. AB'den gelen olağanüstü kaynaklarımız var ve ülkenin geleceği için çok şey yapabiliriz” şeklinde ekledi.

BORSALARA OLUMLU YANSIDI

Milan borsası, Mattarella ile Draghi arasındaki görüşmenin önceki akşam onaylanmasının ardından Çarşamba günü işlemlerde kazançlar elde etti. Mattarella erken seçim talebini reddetti ve ülkeyi yönlendirmek için "yüksek profilli" bir hükümete ihtiyaç olduğunu ekledi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com