Askeri uzmanlar, 25 Temmuz'da ülkenin kuzeyindeki Mantua kenti yakınlarındaki kuzeydeki Borgo Virgilio köyü yakınlarında keşfedilen 450 kilogramlık bombayı etkisiz hale getirerek kontrollü bir şekilde patlattı.

Albay Marco Nasi, "Bomba, kuraklık nedeniyle su seviyesindeki düşüşten sonra Po Nehri kıyısında balıkçılar tarafından bulundu. Bombayı temizlemek kolay değildi” dedi.

İMHA İÇİN BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ordu, çevrede yaşayan yaklaşık 3 bin kişinin imha operasyonu için tahliye edildiğini söyledi. Bölgenin hava sahası kapatıldı ve su yolunun bu bölümü boyunca navigasyonun yanı sıra yakındaki bir demiryolu hattı ve devlet yolundaki trafik durduruldu.

Borgo Virgilio'nun Belediye Başkanı Francesco Aporti, "İlk başta, sakinlerin bazıları hareket etmeyeceklerini söylediler, ancak son birkaç gün içinde herkesi ikna ettik" dedi. Bomba imha mühendisleri, ordunun 240 kilogramlık patlayıcı içerdiğini söylediği ABD yapımı cihazdaki sigortayı çıkardı.

Ardından polis eşliğinde bomba imha ekipleri, cihazı yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Medole Belediyesi’ndeki bir taş ocağına taşıdı ve orada imha edildi.

70 YILIN EN KÖTÜ KURAKLIĞI

İtalya, İtalya'nın en uzun nehri olan Po'yu çevreleyen alanlar için geçen ay olağanüstü hal ilan etti. Nehir, İtalya'nın tarımsal üretiminin kabaca üçte birini oluşturuyor ve 70 yılın en kötü kuraklığını yaşıyor. (Guardian)