Pazar günü gerçekleşen olayda teleferiğin, Maggiore Gölü yakınlarındaki ormana düştüğünde, tatil beldesi Stresa ile Piedmont bölgesindeki Mottarone dağı arasındaki 20 dakikalık yolculukta 15 kişiyi taşıdığı düşünülüyor.

Kayakçılar ve yürüyüşçüler arasında popüler olan teleferik hizmeti, Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından ancak 24 Nisan'da yeniden açılmıştı. İtalya da 16 Mayıs'ta kapılarını yabancı turistlere açtı.

ZİRVEYE ULAŞTIKTAN SONRA KOPTU

İsrail Dışişleri Bakanlığı, ölenlerin altısının İsrail vatandaşı olduğunu ve İtalya'da yaşayan dört kişilik bir ailenin de bulunduğunu söyledi. Diğer kurbanların İtalyan ve İran doğumlu bir adam olduğu bildirildi.

Stresa Belediye Başkanı Marcella Severino, “Bu korkunç bir insanlık trajedisi ve bölge için bir trajedi” dedi. 

Kazanın, kabinin deniz seviyesinden yaklaşık bin 500 metre yüksekte bulunan Mottarone zirvesine ulaşmasından kısa bir süre önce bir kablonun kopmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

‘ÜST DÜZEY’ AÇIKLAMALAR

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, taşımayla ilgili "tüm güvenlik düzenlemelerine sıkı bir şekilde uyulması" çağrısında bulunarak, "Trajik kaza, kurbanlar için derin bir acı ve canları için mücadele edenler için büyük bir endişe uyandırıyor. Tüm İtalya adına, etkilenen ailelere ve yasta topluluklara başsağlığı diliyorum" dedi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, “Ağır yaralı çocuklar ve aileleri için özel bir düşünce ile tüm hükümet adına kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)