İthalatçılar, risottoda kullanılan arborio pirincinin evi olan Po Vadisi’ndeki yetiştiricilerin “önemli” bir uyarıda bulunmasının ardından, pirinç ve domates için yüzde 50’den fazla fiyat artışına hazırlanıyorlar ve yeni arz kaynakları aramayı düşünüyorlar. 

‘BAŞKA KAYNAKLAR BULMAMIZ GEREKİYOR’

Pazar araştırma grubu Mintec'te bir analist olan Kyle Holland, bazı pazar kaynaklarının İtalyan zeytinyağı üretiminin geçen yıla göre yüzde 20 ila yüzde 30 arasında düşebileceğini öne sürdüğünü söyledi. İtalya'dan pirinç ve domates ithal eden Eurostar Commodities'in CEO'su Jason Bull, mahsul için başka yerlere bakmak zorunda kalacağını söyleyerek "İtalya'dan pek bir şey alacağımızı düşünmüyorum ve alacağımız şey çok pahalı olacak" dedi.


© / Reuters

İtalya’nın kuzeyindeki beş bölgede olağanüstü hal ilan edildi ve Po vadisinde kötüleşen kuraklık nedeniyle acil durum fonları açıklandı. İtalya'nın en büyük tarım birliği Coldiretti, kuraklığın ülkenin tarımsal üretiminin yüzde 30'undan fazlasını ve Po Vadisi’ndeki çiftliklerin yarısını tehdit ettiğini söyledi. (Guardian)