Çoğunlukla Sahra altı Afrika, Pakistan ve Suriye'den gelen yüzlerce sığınmacı, merkezin kapasitesini hızla aşmasının ardından rıhtımda uyumaya zorlandı. 

Yüzlerce kişi daha, Covid- 19 için test edilene kadar karantina için açık denizdeki kullanılmayan bir yolcu feribotuna transfer edildi.

BELEDİYE BAŞKANI YARDIM İSTEDİ

Yaz sezonu öncesinde küçük adanın tüm sakinlerini Covid-19’a karşı aşılamak için büyük bir kampanya başlatan Lampedusa'nın Belediye Başkanı Salvatore Martello, İtalyan hükümetini yardıma çağırdı.

İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson ile yaptığı görüşmenin ardından, “Bu kadar büyük miktarda göçmenle çok kısa bir süre içinde karşı karşıya kaldığımız için, İtalya'nın dayanışmaya ihtiyacı var’’ dedi.

‘’TAM ANLAMIYLA PATLAMAYA HAZIR’’

Polis sendikası yetkilisi Domenico Pianese, Pazar günü şafaktan bu yana yaklaşık 2 bin 150 göçmenin adaya çıktığını belirten açıklamasında Lampedusa'daki durumu "tam anlamıyla patlamaya hazır" olarak nitelendirdi. Pianese, "Dünkü gibi bir durumla bir daha karşılaşırsak, halk ve sağlık güvenliğini yönetmek mümkün olmayacak" dedi.

(Guardian, Çeviri:Polemikhaber)