"Milan'ın kokain kralı" olarak bilinen bir İtalyan mafya patronu, Uruguay'daki hapishaneden kaçtıktan yaklaşık iki yıl sonra Brezilya'da tutuklandı.

‘EN ÇOK ARANAN İKİNCİ SUÇLU’

Brezilya Adalet Bakanlığı, güçlü 'Ndrangheta suç çetesiyle bağlantılı kaçak uyuşturucu lordu Rocco Morabito'nun Joao Pessoa kentindeki bir otel odasında gözaltına alındığını söyledi.

O sırada yetkililer, Uruguay'ın başkenti Montevideo'da Haziran 2019'da diğer üç mahkumla birlikte çatıdan kaçarak hapisten kaçtığını söyledi. 

İtalya'nın en çok aranan ikinci suçlusu Morabito, Eylül 2017'de tutuklanmasından önce mafya ve uyuşturucu kaçakçılığı da dahil olmak üzere mahkumiyetlerden 23 yıldır aranıyordu.

ORTAK OPERASYON

Morabito, İtalya'ya neredeyse bir ton kokain ithal etmek için 6,2 milyon sterlinlik bir uyuşturucu anlaşması yaptıktan sonra 1994 yılında mahkum edildi, ancak hapse giremeden ülkeden kaçtı. 

Uruguay'daki hapishaneden kaçtığında İtalya'ya iade edilmeyi bekliyordu. 

Brezilya Adalet Bakanlığı, Morabito'nun adını vermediği bir başka İtalyan kaçak da dahil olmak üzere iki kişiyle birlikte tutuklandığını söyledi. İtalyan polisi tutuklama için Brezilya'ya gidip operasyona dahil oldu.

‘KİLİT ÜLKE’ BREZİLYA

Son yıllarda Brezilya, kıtaya rekor miktarda kokain taşımak için Avrupa'daki suçlularla bağlantı kuran çeteleriyle Atlantik ötesi uyuşturucu ticaretinde kilit bir oyuncu haline geldi.

Morabito'nun tutuklanması, Brezilya'nın güneydoğusundaki büyük limanlarda artan incelemeler nedeniyle ülkenin daha yoksul bölgelerinden gelen kokain sevkiyatlarında artış eğilimine işaret ediyor.

Savcılar, "Milan'ın kokain kralı" olarak anılan Morabito'nun, Güney Amerika ile uyuşturucuların başka yerlerde satıldığı bir dağıtım noktası olan İtalyan şehri arasındaki kaçakçılık operasyonlarında büyük rol oynadığını söylediler.

(Sky News, Çeviri: Polemikhaber)