81 yaşındaki Mauro Morandi, Sardinya açıklarında pembe kumlu plajıyla tanınan Budelli adasında, 1989 yılında şans eseri kalmaya başladı. 

Morandi, kaderin tesadüfi bir dönüşünde, adanın bekçisinin emekli olmak üzere olduğunu keşfetti ve bu yüzden yelken gezisini terk etti, teknesini sattı ve rolü devraldı.

2016’DAN BERİ BASKI GÖRÜYORDU

O zamandan beri, evi bir körfeze bakan eski bir ikinci dünya savaşı sığınağı olan Morandi, engebeli adacıktaki her kaya, ağaç ve hayvan türünü tanımak zorunda kaldı. 

Morandi, 2016 yılından beri Budelli'yi yöneten otorite tarafından baskı görüyordu. 

Morandi, "Kavgadan vazgeçtim. 32 yıldan sonra burayı terk ettiğim için çok üzülüyorum. Bana evimde iş yapmaları gerektiğini söylediler ve bu sefer gerçek gibi görünüyor’’ dedi. 

Milli park yetkilileri, Morandi'nin gerekli izinler olmadan binada değişiklik yaptığını savundu.

ADANIN KORUYUCUSU OLDU

Morandi, küçük bir daireye taşındığını söyleyerek, "Ana şehrin eteklerinde yaşayacağım, bu yüzden alışveriş için oraya gideceğim ve geri kalan zaman kendimi kendime saklayacağım. Hayatım çok fazla değişmeyecek, yine de denizi göreceğim" dedi. Budelli'ye gelince, "Umarım birisi onu benim kadar iyi koruyabilir" dedi. 

Morandi yıllarca adayı sorunsuz bir şekilde korudu, yollarını temizledi, plajlarını bozulmamış halde tuttu ve yaz mevsiminde gelen ziyaretçilere ekosistemi hakkında bilgi verdi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)