Kralın taç giyme töreni için bir tarih henüz açıklanmazken, önümüzdeki yıl ilkbahar veya yaz aylarında gerçekleşmesi bekleniyor ve kamu tarafından finanse edilecek.

‘MODERN MONARŞİ’

Bir kraliyet kaynağı Daily Mirror'a verdiği demeçte, taç giyme töreni için henüz bir tarih belirlenmemiş olsa da, 1953'teki törenden daha kısa ve daha küçük olması beklendiğini söyledi. Kaynak, "Kral, Britanyalılar tarafından hissedilen mücadelelerin çok farkında, bu nedenle taç giyme töreninin uzun süredir devam eden geleneklere sadık kalmasına rağmen, modern bir monarşi olarak gerçekleştirilecek” dedi. 

Haberde ayrıca Kral'ın töreninin "daha kısa, daha erken, daha küçük, daha ucuz ve farklı topluluk gruplarını ve inançlarını daha fazla temsil edeceği" ve konukların, İngiliz Milletler Topluluğu liderleri ve "cemaat arasında öncelik verilen" çeşitli dinlerle 2 bin kişiyle sınırlandırılabileceği de eklendi. 

Kraliçe II. Elizabeth'in töreni, bugünün 46 milyon sterline eşdeğer olan 1.57 milyon sterline mal olmuştu. 

KRALİYET AİLESİ KÜÇÜLMEYE GİDİYOR

Daily Mirror'a konuşan kaynak, ayrıca, Kral'ın "uzun süredir sadeleştirilmiş bir monarşinin savunucusu olduğunu" ve kraliyet üyelerinin sayısını azaltabileceğini söyledi. Kraliyet kaynağı, "Annesinin mirasını sürdürme arzusundan zaten bahsetmişti ve buna, insanların her gün yaşadıklarını tanımaya devam etmeyi de içeriyor" dedi. (Sky News)