Richter ölçeğine göre 5,6 büyüklüğündeki en büyük deprem 24 Şubat sabahı meydana geldi. 

Bu deprem yakınlardaki başkent Reykjavik ve çevresindeki bölgelerin sakinleri korkuttu. 

Büyüklüğü 5.0'ın üzerinde olan iki büyük deprem de 27 Şubat ve 1 Mart'ta meydana geldi.

‘’24 SAAT SALLANMAK’’

İzlanda'nın başkenti Reykjavik sakini Auður Alfa Ólafsdóttir CNN'e verdiği demeçte, "Daha önce depremler yaşadım, ancak arka arkaya hiç bu kadar çok deprem yaşamadım" dedi ve "Dünya'nın bir hafta boyunca günde 24 saat sallandığını hissetmek çok alışılmadık bir durum. Kendinizi çok
küçük ve doğaya karşı güçsüz hissettiriyor" şeklinde ekledi.

SONU GELMEYECEK GİBİ

İzlanda, Kuzey Amerika ve Avrasya'yı Orta Atlantik Sırtı çizgisi boyunca birbirinden uzaklaştıran, sürekli bölünen tektonik bir levha sınırı üzerinde oturuyor. 

Ara sıra meydana gelen daha güçlü sarsıntılar, aktif bir sismik bölgede yaşamanın kaçınılmaz bir parçasıdır. Ancak bu sefer, yerin altındaki gürültülerin sonu gelmeyecek gibi görünüyor.

PATLAMA OLABİLİR UYARISI

İzlanda Üniversitesi'nde volkanoloji profesörü olan Þorvaldur Þórðarson, son faaliyetlerle ilgili endişelerin anlaşılabilir olduğunu söyledi. 

Þórðarson, "Elbette insanları endişelendiriyor. Bu bölge için bu aslında oldukça sıra dışı, depremlerin türü veya şiddeti nedeniyle değil, süreleri nedeniyle. Şu anda bir haftadan fazla süredir devam ediyor" dedi. 

Þórðarson ayrıca, Þórðarson ayrıca, "Şu anda 'neden' ile savaşıyoruz. Bu neden oluyor? Dünya'nın kabuğuna bir magma girme olasılığı çok yüksek. Kesinlikle yüzeye yaklaştı, ancak daha da yaklaşıp yaklaşmadığını anlamaya çalışıyoruz" dedi. Bölgede birden fazla volkan olduğu için, yerel yetkililer bir patlamanın yakın olabileceği konusunda uyardılar.

(CNN)
(Çeviri: polemikhaber)