Gemideki tüm koltukları satın alan Maezawa, dünyanın dört bir yanından yolculuk için arkadaş arıyor. 

Twitter hesabında yayınladığı bir videoda daha geniş bir başvuru süreci ortaya koyan milyarder, ‘’Seni bu görevde bana katılmaya davet ediyorum. Dünyanın her yerinden sekiziniz” dedi ve "Tüm koltukları satın aldım, bu yüzden özel bir yolculuk olacak" diye ekledi.

YALNIZCA İKİ KRİTER

Japon girişimci, başvuru sahiplerinin sadece iki kriteri yerine getirmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı: "Yaratıcı bir şekilde "sınırları zorlamaya" hazır olmak ve diğer mürettebat üyelerinin de aynısını yapmasına yardım etmeye istekli olmak."

Toplamda, Dünya'ya dönmeden önce ayın etrafında dönmesi beklenen uzay gemisinde yaklaşık 10 ila 12 kişinin olacağını söyledi.

1972’DEN BU YANA İLK

Potansiyel uzay yolcularının 14 Mart'a kadar ön kayıt yaptırmalarını gerektiriyor ve ilk tarama 21 Mart'ta gerçekleştiriliyor. 

Maezawa'nın web sitesine göre, sonraki aşamalar için bir tarih verilmiyor, ancak son görüşmeler ve tıbbi kontroller şu anda Mayıs 2021'in sonlarına doğru planlanıyor. 

Maezawa ve astronot çetesi, SpaceX yolculuğuna çıkabilirse, 1972'deki son ABD Apollo görevinden bu yana ilk ay yolcuları olacaklar.