Geçen yıl satışlarında neredeyse 100 milyon dolarlık düşüş bildiren erkek kıyafeti perakendecisi olan Aoki, ‘pijama takımı’ diye bir kıyafet geliştirdi. Ürün, pijama ile aynı kumaştan üretilmiştir ancak kesiminden kollarındaki düğmelere kadar bir takım elbise görünümündedir.

EŞİNİN ZOOM TOPLANTISINDA AKLINA GELDİ

Tasarımcı Taichi Ito, karısı Zoom toplantısındayken fikri ortaya attı. Ito, “Bir gün karım bir görüntülü toplantıya katılmak için gündelik ofis kıyafetlerini giydi” dedi ve "Evden çalışırken geçirdiği zamanın tadını çıkarmak için iyi bir yol değil, bu yüzden sadece video ekranında görülen vücut kısmı için resmi bir kıyafete sahip olmanın iyi bir fikir olacağını düşündüm" diye ekledi.

"UZAKTAN ÇALIŞMA SÜREKLİ HALE GELECEK"

Şirket, tüketicilerin ABD, Kanada, İspanya ve Endonezya’dan sipariş vermesiyle şimdiden büyük bir başarı yakaladı. Ito, evde çalışanlar için benzer ürünlerin üretilmesinin sadece bir başlangıcı olduğuna inanıyor. Ito, “Uzaktan çalışmanın daha normal hale geleceğini düşünüyorum, bu nedenle bu yeni yaşam tarzına uygun pijamalar tasarlanmaya devam edilecek’’ dedi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com