Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Japonya hükümetinin kabine üyelerinden Nişimura Yasutoşi, Japonya genelinde koronavirüs vakalarının artış göstermesinin yaratacağı risklere ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Vaka artışının hız kesmemesi sonucu hastanelerde yeterince yer bulunmayacağını da kaydeden Nişimura, vatandaşların yılbaşında aileleriyle birlikte vakit geçirmeleri konusunda uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.

'KÖTÜ SONUÇ' UYARISI

büyük partilerden kaçınılması vetoplu halde bir araya gelinmeesi konusunda ikazlarını yineleyen Nişimura, bunun sonucunun kötü olacağını da belirtti.

KABİNE ÜYESİNDEN SAĞDUYUYA DAVET

Japonya için aile ziyaretlerinin önemine de vurgu yapan Nişimura, ancak bu defa ayrı geçirilmesi konusunda halkı sağduyuya davet etti.

OHAL'E GİDİLEBİLECEĞİ KONUSUNDA UYARI

Nişimura, vaka artış hızının azalmaması durumunda vatandaşların sağlığını koruyabilmek amacıyla olağanüstü hal (OHAL) ilan edilebileceğini duyurdu. Vaka artış hızının kontrol altına alınması gerektiğini belirten Nişimura, vatandaşlardan hükümet ile iş birliği yapmalarını istedi. 

JAPONYA'DA CORONA VİRÜSÜ BİLANÇOSU GİT GİDE ARTIYOR

Japonya'da şu ana kadar 231 bin 935 koronavirüs vakası tespit edildi. Söz konusu ülkede koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısı 3 bin 456 oldu. Japonya'da 668 kişinin koronavirüs sebebiyle yoğun bakım servisinde yattığı bildirildi.