Japonya'nın genç yetişkinleri alkolü daha az tüketirken, yetkililerin yeni bir kampanyayla bunu değiştirmeyi umuyor.

HEDEF VERGİ GELİRİNİ ARTTIRMAK

Genç nesil, ebeveynlerinden daha az alkol tüketiyor, bu durum, sake (pirinç şarabı) gibi içeceklerden vergi gelirlerini azaltıyor. Bu nedenle, ulusal vergi dairesi, trendi tersine çevirecek fikirler bulmak için devreye girdi. "Sake Viva!" kampanyası, içmeyi daha çekici hale getirmek ve endüstriyi canlandırmak için bir plan geliştirmeyi umuyor.

Yarışma, 20 ila 39 yaşındakilerden, akranları arasındaki talebi başlatmak için iş fikirlerini paylaşmalarını istiyor. Vergi dairesi için yarışmayı yürüten grup, kısmen Covid-19 pandemisi sırasında oluşan yeni alışkanlıkların ve yaşlanan nüfusun alkol satışlarında düşüşe yol açtığını söylüyor. Yarışmacılardan promosyonlar, markalaşma ve hatta yapay zeka içeren projeler bulmasını istiyor.

KAMPANYAYA TEPKİ BÜYÜK

Japon medyası, tepkilerin karışık olduğunu ve sağlıksız bir alışkanlığı teşvik etme teklifiyle ilgili bazı eleştiriler olduğunu söylüyor. Ancak diğerleri, dijital kulüplerde sanal gerçeklik hostesleri olarak "performans gösteren" ünlü aktrisler gibi çevrimiçi ilginç fikirler yayınladı.

Yarışmacıların fikirlerini ortaya koymak için Eylül ayının sonuna kadar süreleri var. En iyi planlar, Kasım ayında nihai teklifler sunulmadan önce uzmanların yardımıyla geliştirilecek. Kampanyanın web sitesi, Japonya'nın alkol pazarının küçüldüğünü ve ülkenin yaşlı demografisinin bunun arkasında önemli bir faktör olduğunu söylüyor. Vergi dairesinden alınan son rakamlar, insanların 2020'de 1995'e göre daha az alkol aldığını ve sayıların yılda 100 litreden 75 litreye düştüğünü gösteriyor. (BBC)