Anketler, yeni Başbakan Kishida'nın işe başlamasından 11 gün sonra makul bir halk desteğine sahip olduğunu gösteriyor.

HALK KARARLI HÜKÜMET İSTİYOR

Kishida ofisinde gazetecilere verdiği demeçte, "Seçimi insanlara ne yapmaya çalıştığımızı ve neyi hedeflediğimizi anlatmak için kullanmak istiyorum" dedi. Son 11 günü yansıtan Kishida, "Çok yoğun bir programım vardı ama garip bir şekilde yorgun hissetmiyorum.Aksine, kendimi tamamlanmış hissediyorum" dedi.

Seçmenler, pandemiyi sona erdirmek ve ekonomiyi yeniden inşa etmek için kararlı eylem planları olan bir hükümet görmek istiyor. Sankei gazetesinin yayınladığı yakın tarihli bir anket, seçmenlerin yaklaşık yüzde 48'inin Kishida yönetiminin en çok corona virüs üzerinde çalışmasını istediğini söylediğini, ardından ekonomik toparlanma ve istihdamın geldiğini gösterdi.

‘YENİ KAPİTALİZM’ VAADİ

Kishida'nın partisi, bu yıl oral antiviral ilaç tedariki de dahil olmak üzere corona virüs önlemleri için baskısını, ekonomik büyümeye ve servetin yeniden dağılımına odaklanan "yeni bir kapitalizm" gerçekleştirme vizyonunu destekliyor.

İktidar partisi, Çin'in Tayvan üzerindeki artan iddialı duruşunun ortasında, balistik füzeleri imha etme kabiliyeti elde etmek için savunma harcamalarında keskin bir artış çağrısında da bulundu. 

Reuters