Kishida'nın Liberal Demokrat partisi, 465 üyeli mecliste seçim öncesi sahip olduğu 276 sandalyesinin biraz altında bir şekilde 261 sandalye elde etti.

POPÜLİST PARTİDEN REKOR SANDALYE

Parti ve küçük koalisyon ortağı Komeito birlikte 293 sandalye kazandı ve bu, onlara meclis komisyonlarının komutasını vererek yasa tasarılarını geçirmeyi kolaylaştıran "mutlak istikrarlı çoğunluk" için gereken 261'den fazla sandalye kazandı.

Kishida, yönetiminin bu yıl, işlerini kaybedenler ve öğrenim ücretlerini ödemekte zorlanan öğrenciler de dahil olmak üzere salgından etkilenen insanlara destek olacak ek bir bütçe derlemeye çalışacağını söyledi.

Kamu yayıncısı NHK'ye konuşan Kishida, "Alt meclis seçimi bir lider seçmekle ilgili" dedi ve "İktidar koalisyonunun çoğunluğunu koruyacağı kesinken, seçmenlerden bir yetki aldığımıza inanıyorum" diye ekledi. 

En büyük muhalefet grubu olan Japonya Anayasal Demokrat Partisi bir düzineden fazla sandalye kaybetti. Ancak üssü batıdaki Osaka şehrinde bulunan sağcı popülist Japan Innovation partisi, sandalye sayısını dört katına çıkararak 41 sandalyeye ulaştı. 

Guardian