Yamaguchi şehrindeki yetkililer, yaklaşık üç hafta önce yetişkinlere ve çocuklara yönelik saldırılarında toplam 50 kişiyi yaralayan saldırıların başlamasından bu yana makak maymunları avlıyor. Yaralanmaların çoğu hafif çizikler ve ısırıklardır.

Çete üyelerinden biri, özel olarak görevlendirilmiş avcılar tarafından geçtiğimiz akşamı bir lisenin arazisinde bulundu. Öncesinde sakinleştirilen hayvanın çete üyesi olduğu anlaşılmasının ardından öldürüldü. 

‘OLAĞANDIŞI’

Yerel tarım departmanından bir yetkili AFP'ye verdiği demeçte, olayların hala bildirildiğini ve çetenin diğer üyelerini arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek "Görgü tanıkları farklı boyutlarda maymunlar tarif ediyor ve yakalandıktan sonra bile yeni saldırı raporları alıyoruz" dedi.

Japon makakları ülkenin büyük bir bölümünde yaygındır ve bazı bölgelerde mahsul yiyen ve bazen evlere giren bir hayvan olarak kabul edilir. Ancak Yamaguchi'deki saldırılar olağandışıdır. Bir şehir yetkilisi, yakalamadan önce "kısa sürede bu kadar çok saldırı görmenin nadir olduğunu" söyleyerek "Başlangıçta sadece çocuklar ve kadınlar saldırıya uğradı. Son zamanlarda yaşlılar ve yetişkin erkekler de hedef alındı" dedi. (BBC)