İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın babası, İngiltere'nin Avrupa Birliği ile bağlarını kopardığı için Fransız vatandaşlığına başvurduğunu söyledi. 

Stanley Johnson, Fransa'nın RTL radyosuna yaptığı açıklamada, annesi Fransa'da doğduğu için kendisini her zaman Fransız olarak gördüğünü söyledi.

BABA OĞUL BİRBİRİNİN ZITTI

Avrupa Parlamentosu'nun 80 yaşındaki eski Üyesi, 2016 yılında yapılan Brexit referandumunda Avrupa Birliği’nde kalma yönünde oy vermişti. 

Oğlu Boris ise Avrupa Birliği’nden çıkma kampanyasına öncülük etti ve daha sonra İngiltere'yi başbakan olarak AB'den çıkardı. 

Annesinin Fransa'da bir Fransız olarak doğduğuna dikkat çekti. "Ben her zaman Avrupalı olacağım" diye ekledi.

AİLE BÖLÜNDÜ

Stanley Johnson, 1979'da ilk kez doğrudan seçimler yapıldığında Avrupa Parlamentosu'nda bir sandalye kazandı ve daha sonra Avrupa Komisyonu’nda çalıştı. Sonuç olarak, Boris çocukluğunun bir bölümünü Brüksel'de geçirdi. 

Brexit sorunları Johnson ailesini ikiye böldü. Başbakanın kız kardeşi gazeteci Rachel Johnson, Brexit'i protesto etmek için 2017 seçimleri öncesinde Liberal Demokratlara katılmak için Muhafazakar Parti'den ayrıldı. 
Kardeşleri Muhafazakar Milletvekili Jo Johnson, AB ile daha yakın ilişkiler kurulmasına verdiği desteği vurgulamak için 2018 yılında kabineden istifa etti.

(BBC)
Çeviri: İsmail Cömert