Polis yaptığı açıklamada, 53 yaşındaki Marc Feren Claude Biart'ın Dominik Cumhuriyeti'nin Boca Chica kentinde sakin bir yaşam sürdüğünü söyledi. 

İtalyan yemekleriyle ilgili bir YouTube kanalı kendisini ele verdi. Videolarda yüzünü göstermemesine rağmen, vücudundaki dövmeler onu yakalattı.

7 YILDIR KAÇAKTI

Biart, İtalyan savcılarının Hollanda'da 'Ndrangheta mafyasının Cacciola klanı adına kokain kaçakçılığı yapmaktan tutuklanmasını emrettiği 2014'ten beri kaçak durumdaydı. 

Bir başka 'Ndrangheta mafyası geçtiğimiz gün Portekiz'de tutuklandı. 14 yıldır kaçak olan ve en tehlikeli İtalyan kaçaklarından biri olarak kabul edilen Francesco Pelle, Covid-19 tedavisi gördüğü Lizbon'da bir klinikte izlendi.

‘DÜNYANIN EN GÜÇLÜ SUÇ ÖRGÜTÜ’

İtalya’nın çizmesinin ucunu oluşturan bölge olan Calabria'da bulunan ’Ndrangheta, Avrupa’ya giren kokainin çoğunu kontrol ettiği için dünyanın en güçlü suç örgütlerinden biri olarak kabul ediliyor. 

Dünyanın her yerine erişimini genişletti ve İtalya'nın en büyük mafya organizasyonu olarak Sicilya'nın meşhur Cosa Nostra örgütünü geride bıraktı.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)