Yardımcılarına göre, son Libya hükümdarı Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, şu anda saklanıyor olmasına rağmen ülkede yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilir.

Kaddafi, babasının devrilmesinin ve ardından öldürülmesinin ardından 2011 yılında isyancılar tarafından Libya çölünde yakalandığından beri kamuoyuna çıkmadı. 2015 yılında ölüm cezasına çarptırıldı, ancak iki yıl sonra serbest bırakıldı ve kuzeybatıdaki Zintan şehrinde saklanmaya başladı.

YURTDIŞINDAN DESTEK ARIYOR

The Times'a konuşan yardımcılarına göre, şimdi kamu hayatına geri dönmeye hazır ve yakında bu yönde bir açıklama yapacak.Kaddafi'nin 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimlere aday olmayı planladığını, ancak herhangi bir adaylığın, muhalifler tarafından adaylığını önlemek için kullanılabilecek bir seçim yasasının onaylanmasına bağlı olacağını da eklediler.

Yardımcıları, siyasete herhangi bir dönüş girişiminde güvenilirlik kazanmak amacıyla yabancı diplomatlara teklifler yaptığını söyledi.Kaddafi geçmişte İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, eski bakan Peter Mandelson, finansör NatRothschild ve aşırı sağ Avusturya lideri JörgHaider gibi isimleri tanıdıkları arasında sayarken, aynı zamanda Buckingham Sarayı'nda Prens Andrew tarafından misafir edildi.

Bununla birlikte, hem Libya'da hem de Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan olağanüstü tutuklama emirleri nedeniyle, kamusal hayata yeniden girme girişimlerinin karmaşık olması muhtemeldir.

(Middle East Eye)