Sosyal medyadan tanıştığı ve iletişime geçip evine çağırdığı kadınları öldürdükten sonra parçalara ayıran cani, 2017'de evinde insanlara ait kemikler bulunması üzerine tutuklanmıştı.

Caninin öldürdüğü kişiler

240 KEMİK BULUNDU

* Japon polisi, Shiraishi'nin dairesinde soğuk kutularda saklanan dokuz insan kafası ve 240 kemik bulunduğunu açıklamıştı.

SUÇLAMALARIN TAMAMINI KABUL ETTİ

Kendisine yönelik tüm suçlamaları kabul eden Shiraishi'nin öldürdüğü kişiler arasında çocuklar da bulunurken neredeyse tamamı genç kadındı.

İki farklı hesap kullanıyordu

İKİ FARKLI HESAP 'OYUN'U

* İntihara meyilli kadınları tuzağına çekmek için sosyal medya uygulaması Twitter'ı kullanan cani, iki farklı hesap kullandı.

BİRİNDEN ÇEKİP DİĞERİNE YÖNLENDİRMEK İÇİN UĞRAŞTI

* Bir hesapta kendini karşılıklı intihar anlaşmasına girebileceği kimsesiz birisi olarak tanıttı diğerinde ise kendisini intihara meyilli kadınlara ölmelerinde yardımcı olabilecek bir 'intihar gurusu' olarak gösterdi.

TARTIŞMALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

* Dava bu sebeple intiharın internet ortamında nasıl konu olduğuna yönelik de tartışmaları başlattı.

KIZ ÇOCUKLARI DA VARDI

* Söz konusu cinayetleri Ağustos ve Ekim 2017 arasındaki süreçte işleyen caninin öldürdüğü insanların sekizi 15-26 yaş kız çocukları ve kadınlardı.

KENDİSİNDEN ŞÜPHELENİNCE ÖLDÜRDÜ

* Öldürülen tek erkek ise caninin öldürdüğü kadınlardan birinin tanıdığı ve ondan şüphelenmesi üzerine gerçekleşti. 

AVUKATLARI 'KADINLARIN RIZA GÖSTERDİĞİ'Nİ SAVUNMUŞTU

* Shiraishi'nin avukatları, kadınların öldürülmeleri için rıza gösterdiği ve bu sebeple de sanığın suçlamalarının azaltılması gerektiğini savunmuşlardı.

CANİ AVUKATLARINA İTİRAZ ETTİ

* Ancak cani, avukatlarının bu savunmalarına da itiraz ederek kişileri rızaları olmaksızın öldürdüğünü söyledi.

SOĞUK KUTULARDA SAKLAMIŞ

* Savunmasında cinayetleri anlatan Shiraishi, cesetleri parçalara ayırarak etleri çöpe attığını, ancak kemikleri dikkat çekmemesi için soğuk kutularda sakladığını ifade etti.

ÖLÜM CEZASINI MEMNUNİYETLE KABUL EDECEĞİNİ BEYAN ETTİ

* Japon medyası, toplam 23 duruşmada verilen idam cezası öncesinde Shiraishi'nin davanın çok uzun sürdüğünü ve ölüm cezasını memnuniyetle kabul edeceğine dair görüş verdiğini yazdı.

İFADESİ KAN DONDURDU

* Son duruşmada çokça zaman geçirdiği kişileri öldürdüğü için üzgün olduğunu belirten Shiraishi bu kişilerin ailelerinden de özür diledi. Shiraishi, diğer kişiler için ise pişman olmadığını belirterek, "Sadece yakalandığım ve başarısız olduğum için üzgünüm. Tutuklanmasaydım, hiçbir şeyden pişman olmayacaktım" dedi.

* Baş yargıç Naokuni Yano, Salı günü verdiği kararda "Kurbanların hiçbirinin öldürülmeyi kabul etmediğini" belirtti. Yano, sanığı tüm suçlamalarda sorumlu buldu ve ölüm cezasına çarptırdı.