Pasifik eyaleti British Columbia'da iki gün süren şiddetli yağmur, ülkenin en büyük iki demiryolu şirketi olan Canadian Pacific Rail ve Canadian National Railway tarafından işletilen demiryolu güzergahlarında büyük sel baskınlarına ve trafiğe kapanmaya neden oldu.

GÜNLÜK KAYIP YARIM MİLYAR DOLAR

Liman Sözcüsü Matti Polychronis, "British Columbia’nın iç kesimlerindeki sel nedeniyle Vancouver Limanı'na gelen ve giden tüm demiryolu hizmetleri durduruldu" dedi.

Globe and Mail gazetesi, bir toprak kaymasının Vancouver'ın yaklaşık 160 kilometre kuzeydoğusundaki Pemberton yakınlarında arabaları yoldan çıkardığını ve hayatını kaybeden insanların olduğunu açıkladı.

Vancouver'daki liman, her gün otomobillerden ve konteynerli ürünlerden temel mallara kadar 440 milyon dolar değerinde kargo taşıyor. Sel, dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Kanada'dan gelen buğday ve kanola hareketinin çoğunu geçici olarak durdurdu. 

İNSANLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Doğrudan British Columbia'nın güneyinde, Washington eyaletinde, şiddetli yağmurlar tahliyeleri zorunlu kıldı ve Pazartesi günü 150 binden fazla hanenin elektriği kesildi. 

Şehir Sözcüsü Greg Lowis, Vancouver'ın yaklaşık 200 kilometre kuzeydoğusundaki Merritt'teki yetkililerin nehir suları hızla yükseldiği için Pazartesi günü 8 bin vatandaşın bölgeyi terk etmelerini emretti. 

Reuters