Göç, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanı Marco Mendicino bir röportajda, "Bence, son tarihi uzatıp uzatmama konusunda açık fikirli olmalıyız" dedi. Ayrıca, programın gelecekteki versiyonlarını, talepleri hakkında karar verilmesini beklerken çalışma izni alan mültecileri de içerecek şekilde genişletmeyi düşündüğünü söyledi.

Bakan, ‘’Mültecilerimiz, göçmenlerimiz, ülkemiz ve ekonomisi için en büyük sonuçları teşvik eden politika ne olursa olsun araştırma konusunda her zaman açık fikirli olacağım” dedi.

HEDEF YARIM MİLYON KİŞİ

Göçmen İşçiler Değişim İttifakı'nın Yönetici Direktörü Syed Hussan, geçici sakinlere kalıcılık için bir köprü sağlamak için tasarlanmış bir girişimin en güvencesiz insanları hariç tutmasının "tuhaf" olduğunu söyledi. Hussan, mülteci başvuru sahiplerine atıfta bulunarak, "Salgının ön saflarında sağlık hizmetlerinde çalışan kişiler bu programın dışında tutulmaktadır" dedi.Kanada, bu yıl rekor 401 bin yeni daimi ikametgah vermeye çalışıyor. Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosu'na göre, 31 Ağustos'a kadar kalıcı oturma izni verilen 222 bin 275 kişinin yaklaşık yüzde 70'i geçici oturma iznine sahipti.

SANAYİCİLER DAHA FAZLA GÖÇMEN İSTİYOR

Bazı Kanada endüstrileri, federal hükümetten işgücü kıtlığını gidermek için daha fazla göçmen işçiye izin vermesini istedi. Quebec eyaleti, Ağustos ayında federal hükümetle daha fazla geçici yabancı işçiye izin vermek için bir anlaşma imzaladı. Ontario da daha fazlasını istediğini söyledi.

Ottawa Üniversitesi’nden Göçmenlik Hukuku Profesörü Jamie Chai Yun Liew, işgücüne aç bir ekonomi ve korumaya ihtiyaç duyan göçmenler ile Kanada'nın halihazırda burada olanlar için kalıcı ikamet için yollar açması ve yeni gelenlere istikrar vaadi sunması gerektiğini söyledi.

Reuters