Ukrayna'da ABD ve diğer NATO birliklerinin yer aldığı tatbikatlar 1 Ekim'e kadar sürecek. Bu tatbikatlar, komşu Rusya ve Beyaz Rusya tarafından bu ayın başlarında Batı'yı alarma geçiren devasa savaş oyunlarını takip ediyor. 

'ÇATIŞMALAR DİNMİYOR'

Kiev'in Moskova ile ilişkileri, Rusya'nın Kırım yarımadasını Ukrayna'dan ilhak etmesi ve Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçıları desteklemesinin ardından 2014 yılında sıfıra indi. Ayrılıkçılarla yedi yıldır süren çatışmalarda 13 binden fazla insan öldü.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun gelişmiş bir mobil gemisavar ve karadan karaya savunma sistemi olan Bastion sistemi ile deniz hedeflerini tespit ve yok etme pratiği yaptığını söyledi.

Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan video görüntülerinde, birliklerin kamyona monte edilen füzelerle saldırı düzenlediği gösterildi. Mürettebat, gizli pozisyonlardan ateş etti ve simüle edilmiş bir düşman gemi grubunu izlemek için insansız hava araçları kullandı.

Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Bastion sisteminin 350 kilometre mesafedeki deniz hedeflerini ve 450 kilometre mesafedeki kara hedeflerini vurabileceğini söyledi.

Reuters