Kuzeydoğudaki Cairns kentindeki Pacific Hotel'in en üst katını saran alevler, 160'tan fazla misafirin tahliyesini zorladı. Yaralanma olmadı, ancak binadaki hasar “önemli” idi ve yetkilileri insanları diğer Covid-19 karantina tesislerine yerleştirmeye zorladı.

TEK VUKUATI DEĞİL

Yetkililer, 31 yaşındaki bir kadının başka bir eyaletten Queensland'e geçtikten sonra otelde iki haftalık zorunlu karantinanın ilk birkaç gününü geçirdikten sonra yatağının altında ateş yaktığını söyledi. Olaydan önce, kaldığı süre boyunca personel için belirtilmemiş başka sorunlara da neden olduğu bildirildi.

İki çocuğu polis korumasına alınırken, kadın kundaklama ve çevreye kasten zarar vermekle suçlanıyor. 

OMİCRON PLANLARI BOZDU

Covid-19 pandemisi boyunca Avustralya, enfeksiyonları olabildiğince düşük tutmak amacıyla yalnızca uluslararası değil, aynı zamanda eyaletler arası seyahati de etkileyen dünyanın en acımasız karantina önlemlerinden başvurduğu salgında 2 bin ölüm kaydetti. 

Ülke nihayet 1 Aralık'ta sınırlarını yetenekli göçmenlere ve öğrencilere yeniden açmaya hazırlanırken, yeni Omicron varyantının ilk vakaları, Güney Afrika'dan gelen yolcularda tespit edildi ve bu da potansiyel planı rayından çıkardı. 

RT