Bir güvenlik kaynağı, oyuncak olduğu ortaya çıkan silahlı bir kişinin Ghazieh kentinde bir bankayı soyduktan sonra tutuklandığını söyledi.

HALK ‘SOYGUNCULARI’ ALKIŞLIYOR

Yine Cuma sabahı, silahlı bir adam, Lübnan başkentinin Tariq al-Jdideh semtindeki BLOM bankasının bir şubesine girdi. Abed Soubra olarak tanımlanan adam, dışarıda toplanan büyük bir insan kalabalığı tarafından alkışlandı. 

Üçüncü bir olayda, tabancalı bir adamın Beyrut'ta bulunan LGB Bank'ın bir şubesine 50 bin dolar para çekmek amacıyla girdiğini belirterek, çalışanların ve müşterilerin gözaltına alındığını söyledi. Bu, bu haftaki aynı türden en az beşinci olaydı.

BANKALAR KAPANIYOR

İki bankacı, Lübnan bankalarının artan güvenlik endişeleri nedeniyle önümüzdeki hafta üç günlük bir kapanış ilan edeceklerini söyledi. Ülkenin bankaları, üç yıl önce ortaya çıkan ekonomik krizden bu yana birçok mevduat sahibinin parasını veremedi. 

Sermaye kontrolleri hiçbir zaman kanunla resmileştirilmedi, ancak mahkemeler mevduat sahiplerinin bankalara karşı dava açarak paralarını geri alma girişimlerine karar vermekte yavaş davrandı ve bu da bazılarının paralarını almak için alternatif yollar aramasına yol açtı. (Reuters)