Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani attığı tweette, "Katar devleti, Gazze'nin yeniden inşası için 500 milyon dolarlık destek verdiğini açıkladı" şeklinde kaydetti.

292 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Katar'ın resmi QNA haber ajansı, fonların Gazze halkının "İsrail saldırılarının yol açtığı yaşam zorluklarıyla yüzleşmesine ve yıkılan evlerin yanı sıra ... Gazze'deki hizmet tesislerinin yeniden inşasına katkıda bulunmasına" yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

Söz konusu söz, ateşkesin şiddeti sona erdirmesinden yaklaşık bir hafta sonra geldi. Filistin ve İsrail kaynaklarından alınan son resmi bilgilere göre 7-21 Mayıs tarihleri arasında 71'i çocuk 45'i kadın olmak üzere en az 292 kişi öldürüldü.

ATEŞKESİ SAĞLAMLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İsrail'in hava saldırılarının da altyapıya zarar verdiği ve binaları düzleştirdiği Gazze Şeridi'ni yeniden inşa etme planlarıyla, çatışmayı durduran Mısır aracılı kırılgan ateşkesi sağlamlaştırmak için diplomatik çabalar sürüyor. 

Kahire geçen hafta Gazze'nin yeniden inşası için 500 milyon dolar vaat ederken, ABD de yardım sözü verdi.

Hamas’ın siyasi kanadının başkanı Yahya Sinwar, Gazze'nin yeniden inşası için uluslararası yardımın "tek sentine" dokunmayacağına söz vererek "şeffaf ve tarafsız" şekilde dağıtılacağına dair söz verdi.

Sinwar, Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, "Gazze Şeridi'ni yeniden inşa etmek için her türlü uluslararası çabayı memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

(Middle East Eye, Çeviri:Polemikhaber)