Chauvin, ikinci ve üçüncü derece cinayet suçlamalarıyla karşı karşıya. 

Mahkemenin açılışından kısa bir süre sonra jüri üyelerine, dünya çapında ırksal adaletsizlik ve polis vahşetine karşı aylarca protestolara yol açan Floyd'un cinayetinin tam videosu gösterildi.

‘’ÖLME NEDENİ UYUŞTURUCU’’

Eski polis memurunu temsil eden Avukat Eric Nelson, jüriye, "Derek Chauvin 19 yıllık kariyeri boyunca yapmak için eğitildiği şeyi tam olarak yaptı. Güç kullanımı çekici değil ama polisliğin gerekli bir bileşenidir" dedi.

Ayrıca avukat, Hennepin İlçesi Tıbbi Muayene Dairesi'nden Dr. Andrew Baker tarafından gerçekleştirilen otopside "boğulma belirtisi" bulunmadığını söyledi. Chauvin'in avukatları, Bay Floyd'un ölümünün ana nedeninin aşırı dozda uyuşturucu olduğunu savundu.

Avukat Nelson, Floyd'un sisteminde fentanil ve metamfetamin bulunduğunu ve uyuşturucu kullanımının kalp hastalığı ve yüksek tansiyon ile birlikte vücudundan akan adrenalinin kalp ritmi bozukluğundan ölmesine neden olduğunu söyledi.

‘’4 HAFTALIK ADALET YOLCULUĞU’’

Floyd ailesini temsil eden avukat Ben Crump, duruşma öncesinde Minneapolis'te konuşarak "dünya izliyor" dedi. Duruşmanın yaklaşık dört hafta sürmesi bekleniyor ve Crump, Floyd'un akrabaları için "uzun, dört haftalık bir adalet yolculuğu" olacağını söyledi. Duruşmanın, ABD'nin Bağımsızlık Bildirgesi'ne uyup uymadığını göstereceğini söyledi.

(Sky News, Çeviri:polemikhaber)