ABD Dışişleri Bakanlığı, eski Veliaht Prens Muhammed bin Nayef ve Kral Selman'ın erkek kardeşi Prens Ahmed bin Abdülaziz de dahil olmak üzere üst düzey Suudi kraliyet mensuplarının kaybolmalarına ilişkin insan hakları konusundaki yıllık raporunda endişelerini dile getirdi.

DOLAYLI OLARAK KABUL EDİYOR

Rapor, küresel insan haklarının 2020'deki durumunu ülkelere göre değerlendiriyor. Rapor, Suudi Arabistan’daki sayısız suistimali belgeledi ve ayrıca Suudi Arabistan'ın yasalarında ve adalet sisteminde reform yapmayı amaçlayan iyileştirmeler ve yasalara dikkat çekti.

Washington, Suudi kraliyet ailesinin iç siyaseti hakkında yorum yapmaktan büyük ölçüde kaçınırken, yayınlanan rapor siyasi sonuçlar hakkında yorum yapmadan Suudi kraliyet ailesine yönelik insan hakları ihlalleri kabul ediliyor.

JET GÖZALTILAR

2017'de başlayan benzeri görülmemiş bir tasfiyede, Veliaht Prens Muhammed bin Salman, iktidarını pekiştirmek için kuzenlerinin çoğu da dahil olmak üzere Suudi Arabistan'daki muhaliflerini ve rakiplerini gözaltına alıyor.

Raporda, Mart ayı başlarında, yetkililerin dört kıdemli prensi gözaltına aldığı bildirildi: Kral Selman'ın öz kardeşi Prens Ahmed bin Abdülaziz; eski ordu istihbarat başkanı oğlu Prens Nayef bin Ahmed; eski veliaht ve içişleri bakanı Prens Muhammed bin Nayef; ve küçük erkek kardeşi Prens Nevaf bin Nayef.  (Middle East Eye)