Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, son fotoğrafların kilo verdiğini öne sürmesinin ardından sağlığı hakkında daha fazla spekülasyona yol açtı.

‘İKTİDARA GELDİĞİNDEN BERİ 6 KİLO ALDI’

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansına göre, neredeyse on yıl önce ülkenin lideri olduğu günden bu yana kilosuyla ilgi çeken Kim, devlet medyası tarafından yayınlanan görüntülerde belirgin şekilde daha ince görünüyordu.

Geçen hafta sonlarında bir iktidar partisi toplantısında konuşan Kim'in fotoğraflarını analiz eden NK News, "önemli miktarda kilo" kaybettiğini söyledi.

Ağır bir sigara tiryakisi olan Kim, gözlemcilerin kilosunun ve yaşam tarzının sonucu olan sağlık koşullarıyla mücadele ediyor.

NK News, Güney Kore ulusal istihbarat servisinin geçen yıl milletvekillerine Kim'in 140 kilogram ağırlığa sahip olduğuna inandığını ve 2011 sonlarında iktidara geldiğinden bu yana yılda ortalama 6-7 kg kazandığına inandığını söyledi.

NET DEĞİL

Web sitesinin raporundan, Kim'in değişen görünümünün hastalığın sonucu mu yoksa bilinçli bir kilo verme kararı mı olduğu net değildi.

Bir analist NK News'e, liderin evde durumunu iyileştirmek için kilo vermeye karar vermiş olabileceğini söyledi. 

Ülke, corona virüs pandemisi, bir dizi doğal afet ve rejimin nükleer ve balistik füze programlarına yanıt olarak uygulanan uluslararası yaptırımlar sırasında Çin ile ticarette yaşanan dramatik düşüşün tetiklediği gıda kıtlığı ve ekonomik krizle mücadele ediyor.