40 yaşındaki Vanessa Bryant, Los Angeles County şerif yardımcıları ve itfaiyeciler tarafından çekilen görüntülerin paylaşıldığını öğrendikten sonra panik atak geçirdiğini söyledi. Şimdi mahkeme, ilçe yönetiminin Bryant'a duygusal sıkıntı nedeniyle manevi tazminat ödemesi gerektiğini söyledi.

Bryant'ın 41 yaşındaki kocası Kobe Bryant, 13 yaşındaki kızı Gianna ve altı aile dostu, helikopterleri 2020'nin ocak ayında düşmesinin ardından öldü. Christopher Chester, eşi Sarah ve kızı Payton'ı kazada kaybetti. Los Angeles Times tarafından ilçe çalışanlarının kaza yerinde fotoğraf çekip başkalarıyla paylaştığını iddia eden bir rapor, kurbanların ailelerini öfkelendirdi.

2.5 MİLYON DOLARI REDDETTİ

Geçen kasım ayında ilçe, kazada akrabalarını kaybeden iki aileye yol açan duygusal sıkıntı nedeniyle 2.5 milyon dolar ödemeyi kabul ederken, Vanessa Bryant anlaşmayı reddetti. Geçen hafta tanık kürsüsünde hıçkıra hıçkıra ağlayan Bryant, haberi duyduğunda diğer çocuklarıyla birlikte evde olduğunu söyledi ve "Evden fırladım ve kızlar beni görmesin diye evin yan tarafına koştum. Koşmak istedim, bloktan aşağı ve çığlık atmak istedim" dedi.

Bryant, haberler nedeniyle "kör, harap, incinmiş ve ihanete uğramış" hissettiğini ve sosyal medyada "bu görüntülerin ortaya çıkmasından her gün korku içinde yaşadığını" söyledi. Bryant, "Bu fotoğrafları asla görmek istemiyorum. Kocam ve kızımı oldukları gibi hatırlamak istiyorum" diye ekledi. 

‘YARAYA TUZ BASTILAR’

Duruşmadaki jüri üyeleri, şerif yardımcılarının ve itfaiyecilerin kaza yerinde fotoğraflarını nasıl çektiklerini ve bunları bir bar ve bir gala etkinliği de dahil olmak üzere başkalarına nasıl gösterdiğini duydu. Bryant'ın avukatı Luis Li, geçen haftaki açılış konuşmalarında, bu çalışanların eylemleriyle "açık bir yaraya tuz döküp onu ovuşturduklarını" söyledi. İlçe için bir avukat, "olay yeri fotoğrafçılığının gerekli olduğunu" ve fotoğrafların hiçbir yerde halka açık olarak yayınlanmadığını savundu. 

Beş kez NBA şampiyonu olan Bryant, kariyeri boyunca LA Lakers için oynadı ve basketbol tarihinin en büyük oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. (BBC)