İngiliz Daily Mail'in haberine göre, corona virüsünün sıfır noktasında 10 kişilik bir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi bulunduğuna dikkat çekilirken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun 'Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki araştırmacıların 2019'un sonlarında koronavirüsten hastalandığını iddia eden yeni istihbarat raporunu açıkladı.

Gazetenin haberine göre Pompeo, bölgede bulunan DSÖ yetkililerine virüsün Wuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olma ihtimalinin araştırılması yönünde çağrı yaptığı da kaydedildi.

YENİ İSTİHBARAT RAPORLARI AÇIKLADI

Pompeo, Çin'in daha önce de laboratuvarlarında  dünyayı enfekte etme geçmişi olduğunu belirterek ABD istihbaratının yeni raporlarını açıkladı.

2019 SONBAHARINDA AYNI SEMPTOMLAR

Buna göre, Wuhan'daki araştırmacılarda 2019 yılının sonbaharında Covid-19'a benzer semptomlarla hastalandıklarına dair deliller olduğunu iddia etti.

ÇİN ORDUSUYLA GİZLİ BAĞLANTI

Pompeo öte yandan, “ABD istihbaratının yeni elde ettiği raporda koronavirüse neden olan, virüse genetik olarak yüzde 96.2 benzer bir yarasa corona virüsü ile çalıştıkları ve laboratuvarın Çin ordusuyla gizli bağlantıları olduğu bilgisi var” ifadelerine yer verdi.